19 april 2024
Thumbnail voor Analyse: Wat gaat 2022 de reisbranche brengen?

Analyse: Wat gaat 2022 de reisbranche brengen?

SCHIPHOL - Redacteur Paul Eldering kijkt in de jongste uitgave van Reisbizz Magazine terug op 2021 - dat werd gedomineerd door corona, corona en nog eens corona - en vooruit naar 2022. Terugkijkend ziet Eldering de ondergang van D-Reizen met de verdwenen miljoenen en het afketsen van de overname van Corendon door Sunweb/ Triton via twee rechterlijke uitspraken. Vooruitkijkend ziet hij een revival van reiswinkels, waar persoonlijk advies, zekerheden, sfeer en ontzorging centraal staan.


2021 was bovenal het jaar van de SGR, met het pakketreddende Voucherfonds, en brancheorganisaties ANVR en VVKR, die hun stinkende best deden er in deze ongekende crisistijd nog wat van te maken. Zij moesten echter stranden in een chaos van dubieuze reisadviezen en dito kleurtjes en allerlei beperkende maatregelen, zo analyseert Eldering.

Gelukkig zijn er voor 2022 ook genoeg optimistische geluiden. Het wordt het jaar van creativiteit, durf en ondernemerschap. Het wordt ook het jaar van een revival van reiswinkels, waar persoonlijk advies, zekerheden, sfeer en ontzorging centraal staan. Zoals ZRA’s al jaren goed doen. Uiteraard in combinatie met digitale input. De besmettelijke, maar minder ziekmakende omicronvariant stemt positief.

Lees hier de volledige analyse in het nieuwe Reisbizz Magazine