7 september 2024
Thumbnail voor Anne Raamsteeboers: Het lastminuteseizoen liet op zich wachten

Anne Raamsteeboers: Het lastminuteseizoen liet op zich wachten

SCHIPHOL - Het herfstachtige weer zorgt voor een run op lastminutevakanties. Anne Raamsteeboers, Source Market Manager Benelux bij FTI, merkt dit ook op. "Het lastminuteseizoen liet op zich wachten", vertelt ze aan Reisbizz. "Maar nu zien we een aanzienlijke stijging in boekingen ten opzichte van vorig jaar."


Volgens Anne is de boekingstrend dit jaar anders. "Vorig jaar liepen de lastminuteboekingen rond deze tijd af. Dit jaar kan je bijna stellen dat het lastminuteseizoen nu pas begint." De reden, volgens Anne, is het weer. "Een zonnige zomer in eigen land zit er dit jaar tot op heden niet in, dan besluit je toch op het laatste moment om de zon op te gaan zoeken."

Griekenland
De landen die het meest geboekt worden bij FTI, zijn onder andere de zonzekere bestemmingen Turkije en Egypte. Maar er is ook een sterke stijging te zien in boekingen naar Griekenland. "Nu Griekenland weer veilig is verklaard na de bosbranden, zien we dat er weer een run is op deze bestemming. De prijzen zijn flink gedaald en er zijn hele mooie aanbiedingen te vinden." Om het land nieuw leven in te blazen, biedt de touroperator tot 50 procent korting op de hotelprijs op geselecteerde pakketten.

Afwachten
De lastminuteboekingen lieten op zich wachten, maar Anne had goede hoop dat het vroeg of laat zou beginnen. "Het lastminuteseizoen is heel lang uitgebleven, dus we zaten allemaal te hopen dat het nog ging gebeuren. We hebben nog steeds voldoende capaciteit als het om lastminutevluchten en hotels gaat, dus we zaten klaar voor het seizoen. Dan is het natuurlijk altijd afwachten wat de klant doet. Er is lang gewacht of de prijzen die dit jaar aanzienlijk gestegen zijn, nog zouden dalen. Gelukkig trok het regenachtige weer de klant over de streep en komen de lastminute boekingen volop binnen en ik hoop dat dit nog even blijft, zodat we er met z'n allen van kunnen profiteren."