19 mei 2024
Thumbnail voor Annemarie Kleve zwaait Rotterdam VII uit naar historische tocht voor 150-jarig jubileum HAL

Annemarie Kleve zwaait Rotterdam VII uit naar historische tocht voor 150-jarig jubileum HAL

ROTTERDAM - Afgelopen zaterdag vertrok de Rotterdam VII van Holland America Line om te vieren dat het allereerste schip van de cruiserederij 150 jaar geleden zijn eerste vaart naar New York aflegde. Om het jubileum te vieren nodigde HAL geïnteresseerden uit om het schip uit te komen zwaaien. Annemarie Kleve van Avila Reizen was aanwezig bij het officiële uitzwaaimoment.


Voor de historische dag was er speciaal een feestelijk programma georganiseerd vol activiteiten. Zo was er een floatilla te zien en kon je verschillende presentaties en muzikaal entertainment bijwonen. Om 18:00 uur was er een officieel uitzwaaimoment en is de cruise vanuit de haven vertrokken voor de vijftiendaagse trans-Atlantische cruise ter ere van de eerste reis in 1872 van het schip Rotterdam I.

In het spoor varen van de Rotterdam VII
Annemarie vertelt in gesprek met Reisbizz.nl dat ze de middag aan boord van de 'Volharding 1' begon, één van Nederlands laatste op kolen gestookte stoomsleepboten. “We gingen in het spoor varen waar de Rotterdam VII ook later die dag haar route zou gaan passeren. De zon kwam tevoorschijn en de skyline van Rotterdam lieten we achter ons. Na een uurtje varen keerden we terug naar de aanlegsteiger bij Hotel New York. Vervolgens gingen we aan boord van de Rotterdam VII, hier werden we ontvangen met champagne en kregen we een speech van Gus Antorcha en Nico Bleichrodt.”

Tijdens de speeches overhandigde Annemarie als cadeau het recent verschenen boek Between the Sea and the Sky van Jimmy Nelson aan Nico Bleichrodt. "Dit historische moment wilden we niet zonder een bijzonder cadeau voorbij laten gaan. Vervolgens proostten we op een mooie samenwerking.”

Vertrek Rotterdam VII
Het uitzwaaimoment was volgens Annemarie een bijzondere gebeurtenis. "De pers ging naar de kade voor het los gooien van de trossen. De witte zakdoekjes kwamen tevoorschijn en de gasten stonden op het dek. De kade stond vol zwaaiende mensen. De hoorn was duidelijk te horen en het schip begon te varen. Met een prachtige zonsondergang en luide klanken op de achtergrond van andere schepen vertrok de Rotterdam VII van de kade terwijl we nog een toast deden."