14 juni 2024
Thumbnail voor ANVR blij met stappen Schiphol, maar blijft kritisch over werk dat verzet moet worden

ANVR blij met stappen Schiphol, maar blijft kritisch over werk dat verzet moet worden

LEUSDEN - ANVR is positief gestemd over het nieuws dat Schiphol verwacht stapsgewijs de beperking van het maximale aantal passagiers af te schalen. Volgens de branchevereniging geeft dat vertrouwen aan reizigers voor het boeken van vliegvakanties. Wel kijkt ANVR kritisch naar het werk dat verzet moet worden om de drukte op de luchthaven aan te kunnen.


In de komende meivakantie zijn op de Nederlandse luchthaven weer meer reizen mogelijk. Ook heeft Schiphol aangegeven resterende knelpunten samen met de reisbranche aan te willen pakken. Schiphol zou de afgelopen maanden vooral druk zijn geweest met het werven van nieuwe collega’s om tot een acceptabele werkdruk te komen. “Dit is voor ons belangrijk omdat dit resulteert in een goede reiservaring voor de consument en daar zijn al onze leden bij gebaat”, meldt de ANVR.

De branchevereniging plaatst kanttekeningen bij het werk dat verzet moet worden met de partners (Team Schiphol zoals zij dat noemen) om ook de piekmomenten op te kunnen vangen. “Die samenwerking is dit keer tijdig in werking gezet en de overleggen met alle partners zijn structureel en constructief”, aldus de ANVR.

Volgens de ANVR wordt samen met luchtvaartmaatschappijen gekeken hoe ook de afhandeling met diverse afhandelingsbedrijven verbeterd kan worden om lange wachtrijen en vertragingen in de afhandeling te voorkomen. Het besluit over de definitieve capaciteit voor de meivakantie wordt half februari genomen.