8 september 2024
Thumbnail voor ANVR faciliteert voor leden organisatoren van groepsreizen coronaprotocol

ANVR faciliteert voor leden organisatoren van groepsreizen coronaprotocol

LEUSDEN - Reisondernemingen krijgen in de afgelopen weken bij het uitvoeren van met name groepsreizen al vaker te maken met positieve coronabesmettingen. Dit heeft vaak invloed op de mogelijkheid de afgesproken reisovereenkomst uit te kunnen voeren. Brancheorganisatie ANVR kondigt aan een Covid-protocol te faciliteren voor haar leden reisorganisatoren.


“We willen voor de klant duidelijk maken welke informatie hij voor de reis kan verwachten, wat er gebeurt tijdens de reis en hoe de communicatie achteraf precies zal verlopen in het onverhoopte geval van een coronabesmetting tijdens een groepsreis”, zegt Frank Radstake namens de ANVR. “Het protocol is zowel inzetbaar voor open en gesloten groepen en voor zowel groepsrondreizen als groepen die op één plek blijven. Daarnaast is het ook prima inzetbaar voor zakelijke incentive-reizen.”

De ANVR heeft het protocol ontwikkeld met een vertegenwoordiging van de leden en in samenwerking met een huisadvocaat. “Het staat de leden vanzelfsprekend volkomen vrij te beslissen of ze het protocol willen gebruiken”, aldus Radstake.

De brancheorganisatie raadt aan dat reisbedrijven bij nog te boeken reizen het protocol onderdeel laten zijn van hun algemene voorwaarden. “Dit kan door één en ander zo in te richten zodat de reizigers akkoord kunnen geven op het protocol voorafgaand aan de boeking. Bij al bestaande boekingen, moeten ze het protocol nazenden. Hierdoor is het geen onderdeel van de algemene voorwaarden, maar zijn de reizigers wel op de hoogte voorafgaand aan de reis”, sluit Radstake af.

Het protocol is te vinden op de site van de ANVR.