6 december 2023
Thumbnail voor ANVR introduceert mobiliteitskaart: OV, tanken met korting en parkeren met één kaart

ANVR introduceert mobiliteitskaart: OV, tanken met korting en parkeren met één kaart

Met het nieuwe mobiliteitsplan van de ANVR en Q8 Tango krijgen ANVR-bedrijven en de bij KvK ingeschreven ZRA's een korting op brandstof van bijna 0,17 cent per liter op de adviesprijs. Walter Schut van de ANVR: "Korting op tanken is mooi, maar echt interessant voor werkgevers is de mobiliteitspas. Medewerkers van ANVR bedrijven kunnen hiermee reizen met bus, trein, parkeerkosten afrekenen, gebruik maken van een taxi, maar ook een NS-huurfiets huren.”

Eén rekening

Het grote voordeel is volgens Schut dat alle mobiliteitskosten op één rekening komen. “Dan hoeven bonnetjes niet apart te worden afgerekend en de BTW kan eenvoudig worden verwerkt. Als werkgever hou je eenvoudig realtime het overzicht in data, transacties en facturen via een online portal." De kaart is beschikbaar voor Europa maar kan beperkt worden tot Nederland. 

De nieuwe pas van Q8 Tango en de ANVR is gratis en er is geen minimum afnameverplichting. Ralf Smit van Tango Q8: "Met 1350 tankstations in Nederland en 2000 in de Benelux is er altijd één in de buurt. Via Tango electric kan je daarnaast bij 99% van alle openbare laadpunten in de Benelux terecht.”