9 mei 2024
Thumbnail voor ANVR: Transavia moet eerder duidelijkheid geven over geannuleerde vluchten

ANVR: Transavia moet eerder duidelijkheid geven over geannuleerde vluchten

SCHIPHOL - Transavia annuleert sinds vorige maand vluchten vanwege problemen met sommige vliegtuigen. Brancheorganisatie ANVR is in overleg met de luchtvaartmaatschappij over de gang van zaken rondom de capaciteitsproblemen. “We dringen er continu op aan om eerder duidelijkheid te geven over de vluchten die geannuleerd gaan worden. Zo hebben onze leden de tijd om de klanten te informeren en om te boeken”, laat Hanita van der Meer desgevraagd namens de ANVR weten aan Reisbizz.nl.


Eerder deze week werd bekend dat in de meivakantie al 15.000 reizigers hun vlucht van Transavia geannuleerd zagen worden. Ook deze week worden weer 42 vluchten geschrapt van en naar Zuid-Europa.

“Zoals Marcel de Nooijer van Transavia de afgelopen dagen in het nieuws heeft laten weten, gaat het om acht toestellen die nog niet beschikbaar zijn waar wel op gerekend is”, gaat Van der Meer verder. “Dit geeft tot mei de nodige uitdagingen.” Volgens de woordvoerder van de ANVR worden uiterlijk 16 mei de mogelijke annuleringen voor juni en begin juni die voor juli en augustus bekend gemaakt.

Daarnaast dringt de ANVR volgens Van der Meer er op aan om de procedure voor de vergoedingen te vereenvoudigen.