22 mei 2024
Thumbnail voor ANWB: Nederland favoriete bestemming komende herfstvakantie

ANWB: Nederland favoriete bestemming komende herfstvakantie

DEN HAAG - Ruim een kwart van de ANWB-leden gaat komende herfstvakantie op reis in binnen- of buitenland, iets meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit een peiling onder ruim duizend ANWB-leden. Het grootste gedeelte viert vakantie in eigen land. In het buitenland zijn Duitsland, Frankrijk en België de populairste bestemmingen.


Voor bijna de helft (48 procent) van de ondervraagden is Nederland de favoriete vakantiebestemming. 16 procent vertrekt naar Duitsland, 11 procent naar Frankrijk en 8 procent naar België. Om op de vakantiebestemming te komen stapt 69 procent in de auto en 19 procent in het vliegtuig.

De hoge prijzen hebben voor een deel van de leden minder impact op de herfstvakantieplannen: vorig jaar gaf 20 procent van de ANWB-leden aan te zoeken naar een goedkopere vakantie, dit jaar houdt slechts 9 procent daar rekening mee. Bij een derde van de leden spelen stijgende prijzen wel een rol. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een ander type vakantie of minderen in activiteiten tijdens de vakantie.