19 juni 2024
Thumbnail voor Apollo Reizen introduceert nieuwe Griekse bestemmingen en stadshotels

Apollo Reizen introduceert nieuwe Griekse bestemmingen en stadshotels

AMSTERDAM - Apollo introduceert vandaag twee nieuwe bestemmingen in Griekenland en een nieuwe hotelcategorie ‘Stadshotels’. De reisorganisatie doet dit om reizigers, naar eigen zeggen, meer authentieke en actieve vakantie-ervaringen te kunnen bieden. “Locaties waar reizigers verzekerd zijn van een verblijf in hartje centrum en zich onderdeel voelen van het dagelijkse leven”, aldus Apollo in de aankondiging.


De nieuw geselecteerde hotels zijn geen onderdeel van internationale ketens, maar lokale vestigingen in het centrum van populaire vakantiebestemmingen. “De verbinding van reizigers met lokale bestemmingen is onderdeel van Apollo’s DNA. Al vanaf het begin focust de touroperator op authentieke reiservaringen en de stadshotels categorie past hier helemaal in.” Volgens Thomas de Bruijn, Sales Manager bij Apollo Reizen, zijn twee zaken belangrijk voor Nederlands bij het kiezen van een bestemming. “Nabijheid van het strand én het stadscentrum. Bij onze stadshotels worden beide wensen verenigd.”

Op dit moment biedt Apollo vijf stadshotels verspreid over verschillende bestemmingen aan, waaronder Rhodos-stad en Chania op Kreta. Met de nieuwe hotelcategorie worden ook nieuwe bestemmingen toegevoegd, waaronder de hoofdstad van de regio Epirus, Ioannina en het naburige stadje Preveza op het Griekse vasteland.

Over de bestemmingen
“Preveza is het perfecte startpunt voor degenen die de weelderige Epirus regio willen ontdekken. Alles wacht hier op je, van een prachtige natuur tot gezellige bergdorpjes en mooie stranden. Je kunt ook gemakkelijk naar het pittoreske eiland Lefkas rijden, dat verbonden is met het vasteland via een brug. Voor reizigers die van wandelen in een schilderachtige omgeving houden, is Ioannina ook een geweldige bestemming. Ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad bevindt zich de magische Vikos-kloof. Dit 20 kilometer lange ravijn is een van 's werelds langste en diepste kloven, met bergwanden tussen 120 en 490 meter hoog.”

Tot slot vervolgt de Bruijn: “een andere intense ervaring is een bezoek aan enkele van Europa's meest indrukwekkende stalactietgrotten, Perama. Deze grotten liggen op slechts ongeveer 4 kilometer van het centrum van Ioannina en zijn zeker een bezoekje waard.”