10 mei 2024
Thumbnail voor Arjan Kers: ‘Ik ben een zeer gedreven manager, maar geen ondernemer’

Arjan Kers: ‘Ik ben een zeer gedreven manager, maar geen ondernemer’

SCHIPHOL - Afgelopen maand besloot Reisbizz Magazine af te reizen naar Gran Canaria om samen te eten met Arjan Kers en zijn vrouw Maru. We waren nieuwsgierig naar de manier van samenleven van het stel en hoe zij tegen elkaar aankijken. Alle vragen mochten worden gesteld, hetgeen resulteerde in een bijzonder open gesprek met de CEO van Nederlands grootste reisorganisatie TUI.


Arjan en Maru leven grotendeels gescheiden van elkaar. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Wat mij als eerste opvalt is dat het lijkt of ze elkaar net kennen. Ik benoem dit ook tijdens de autorit naar hun huis, waarin ik zie dat Arjan regelmatig fysiek contact zoekt met Maru. Ze geven elkaar de ruimte en gunnen elkaar succes. Dat is denk ik ook het geheim van hun zichtbare liefde voor elkaar. “Wij hebben allebei een drukke en stressvolle baan”, beaamt Arjan. “Wanneer we altijd samen zouden zijn en elkaar elke dag zien, dan zou dat kunnen leiden tot irritaties. We blijven nu gewoon eeuwig verliefd op de manier waarop wij leven.”

Gevlucht
Maru vertelt dat het gescheiden wonen tijdelijk veranderde tijdens de strenge lockdown in Spanje vorig jaar. “Ik ben toen gevlucht en kwam na een 25-uur durende reis via Madrid en Londen aan in Amsterdam. Ik heb toen drie maanden bij Arjan in Rijswijk gewoond. Dat was wel even wennen.” En niet alleen voor Maru. Arjan: “Vooral voor mij!”, lacht hij. “Dat duurde een paar dagen en daarna was het helemaal goed.”

Gedreven manager, maar geen ondernemer
Het stel voelt elkaar feilloos aan omdat beiden in dezelfde business werken. Is het risico dan niet dat je altijd over werk praat? “Nee, zeker niet. Wij vinden het juist fijn om hierover met elkaar te sparren omdat we aan één woord genoeg hebben. We weten waar we het over hebben en hebben samen hetzelfde werkethos.”

Ik zie twee hardwerkende mensen en vraag me af of hij zelf een ondernemer zou willen zijn. “Die vraag wordt me de laatste tijd vaker gesteld. Ik ben een zeer gedreven manager. maar geen ondernemer. Nee, die ambitie heb ik helemaal niet. Ik haal genoeg uitdaging uit deze functie.” Dus je gaat nog wel even door? “Er is totaal geen sprake van vertrekken. Zeker niet na deze twee lastige jaren tijdens de pandemie. Nee hoor, dat wil ik niet. Dat voelt trouwens ook helemaal niet goed om nu wat anders te gaan doen.”

Lees het volledige interview met Arjan Kers en zijn vrouw Maru in de rubriek 'Koken met' in het nieuwe Reisbizz Magazine.