16 juni 2024
Thumbnail voor Arjan Kers: Interesse in kantoren d-reizen niet onlogisch

Arjan Kers: Interesse in kantoren d-reizen niet onlogisch

RIJSWIJK - Na het faillissement van D-reizen, dat vorige week bekend werd, zijn er berichten van verschillende partijen die interesse zouden hebben in een overname van de reisorganisatie. Ook TUI-topman Arjan Kers zegt in gesprek te zijn met de curatoren.


D-reizen zou als bemiddelaar een groot aantal TUI-reizen hebben verkocht. Om TUI-klanten zo snel mogelijk op de hoogte te brengen en te helpen met de verdere verloop van geboekte vakanties, is de touroperator in gesprek met de curatoren die het faillissement van D-reizen behandelen. “Om onze klanten te helpen, hebben we uit de administratie van D-reizen gegevens nodig van die klanten”, laat Kers aan Reisbizz.nl weten. “Daarnaast zijn wij een grote schuldeiser in het faillissement en spreken we daarover met de curatoren. Het is niet onlogisch dat in die gesprekken ook interesse in reisbureaus van D-reizen een onderwerp is.”

Van een doorstart of overname van de volledige reisbureaugroep zou er volgens Kers geen sprake zijn. Ook stelt Kers dat TUI geen rol gaat spelen voor de VakantieXperts-franchisenemers. “Deze franchisenemers zijn verstandige en zelfstandige ondernemers die hun eigen pad goed weten te kiezen.”

Volgens Kers zou het gaan om een vrij groot aantal miljoenen die TUI als schuldeiser van D-reizen tegoed heeft. “Het exacte bedrag is nog niet gegeven. We hebben inzage nodig in de financiële gegevens om te weten hoe groot de schade exact is, maar het gaat om een zeer substantieel bedrag.”

Toegevoegde waarde
Ondanks het faillissement gelooft TUI nog steeds in de toegevoegde waarde van reisbureaus, vooral als onderdeel van hun omnichannel-strategie. “Klanten kunnen zelf kiezen hoe en wanneer ze hun vakantie bij ons boeken”, gaat Kers verder. “Een groot deel van de klanten kiest voor het persoonlijke en vakkundige advies in een reisbureau of een ZRA, van TUI zelf of van een retailpartner.” Volgens advies wordt de waarde van dit advies benadrukt door de coronacrisis. “Wij schakelen onze reisbureaus naadloos bij in ons customer services center. Ook als er even geen klant in het reisbureau zelf is, kunnen zij per telefoon of webchat mensen te woorden staan”, aldus Kers.