13 mei 2024
Thumbnail voor Arjan Kers opent ANVR Congres in Bremen: ‘De hoop op overleven is nooit opgegeven’

Arjan Kers opent ANVR Congres in Bremen: ‘De hoop op overleven is nooit opgegeven’

BREMEN - Na drie jaar afwezigheid is donderdag 3 november het ANVR Congres van start gegaan. Vanaf Amersfoort Centraal vertrok de ANVR Express naar het Duitse Bremen waar de komende dagen het Parkhotel in het teken staat van ‘Anders denken, anders doen’. ANVR-voorzitter Arjan Kers opent het congres na een welkomstwoord van directeur Frank Oostdam.


“Ik ben een blij mens dat ik dit congres mag openen”, begint Kers. “Als ‘kersverse’ voorzitter van de ANVR. De weg hiernaartoe met de trein was korter dan de gehele weg naar dit congres toe. Feitelijk zijn we al twee jaar onderweg naar dit moment waar we elkaar weer kunnen zien en spreken.”

Kers blikt terug op de coronaperiode waarin de reisbranche voor grote uitdagingen heeft gestaan. “Wat een ongekend doorzettingsvermogen en veerkracht hebben jullie en onze branche getoond. Keer op keer stelden we ons flexibel op tegenover de overheid en onze klanten. En de hoop op overleven is nooit opgegeven.” Verder roept Kers op om samen sterk te zijn en branchebreed te kijken naar de toekomst.

Ook Michaela Klare van het Duits Verkeersbureau en Oliver Rau, CEO van Bremen Tourism, verwelkomen de deelnemers in Bremen.