22 mei 2024
Thumbnail voor Arjan Kers: We hebben nog een lange wandeling te gaan

Arjan Kers: We hebben nog een lange wandeling te gaan

RIJSWIJK – Afgelopen weekend werden er bij TUI al de nodige voorbereidingen getroffen. Toen gistermiddag definitief het akkoord werd gegeven door de overheid dat er weer gereisd mag worden naar alle EU-landen, schakelde de reisorganisatie direct door. “We zagen direct tot laat in de avond de boekingen binnenstromen”, vertelt Arjan Kers aan Reisbizz.nl


De reisorganisatie is direct gaan opschalen en heeft voor de periode tussen 1 augustus en 13 augustus een flink aantal reizen in de markt gezet. Met name de Canarische Eilanden en de Balearen worden goed geboekt. “Op 3 augustus gaat er een volle Dreamliner met 305 passagiers naar Las Palmas. Het is een hele operatie en dat gaat niet zonder hiccups. We moeten de vloot weer op orde hebben en crew beschikbaar hebben staan. Dan heb je ook nog te maken met landingslots en hotels die geen beschikbaarheid meer hebben", gaat Kers verder.

Nu de boekingen weer open zijn gezet kunnen veel reizigers toch hun onlangs geannuleerde reis gaan maken en van hun vakantie genieten. “Wij zijn nog druk met partijen in overleg hoe het testen op de bestemmingen zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen”, vervolgt Kers. “TUI gaat de hieruit voortvloeiende kosten uiteraard vergoeden voor de klant.”

Lobby voor verre reizen
Kers is blij dat Europa weer open is gezet maar benadrukt dat het open zetten van de verre bestemmingen volle focus vraagt. “Samen met de ANVR zullen we blijven lobbyen om dit voor elkaar te krijgen. Net zoals de broodnodige verlenging van de steunmaatregelen voor onze branche tot ver in het voorjaar van 2022. We hebben wat dat betreft nog een lange wandeling te gaan.”