11 mei 2024
Thumbnail voor Aruba noteert hoger aantal Nederlandse toeristen dan voor de pandemie

Aruba noteert hoger aantal Nederlandse toeristen dan voor de pandemie

ORANJESTAD - Het toerisme op Aruba noteerde in 2021 het grootste herstel vanuit Nederland. Het eiland kwam in mei 2021 pas weer op code geel te staan, maar kende in de zomermaanden zelfs hogere cijfers dan voor de pandemie. Het algehele herstel van het Nederlands toerisme in Aruba ligt op 87 procent in vergelijking met 2019.


Aruba noteert hiermee de beste cijfers van het Caribisch gebied. Het eiland heeft haar reputatie als ‘one happy island’ dus hoog weten te houden ondanks de gevolgen van de pandemie. Dit zou te maken hebben met de aandacht die het eiland heeft besteed aan promotie. Zo werd de boodschap dat het land zich aan covidprotocollen houdt vaak benadrukt. Hierdoor heeft de Aruba Tourism Authority de annuleringen beperkt kunnen houden. Deze promotie is de Nederlandse reiziger ook duidelijk niet ontgaan.

Volgens Tirso Tromp, Area Director Europe bij de Aruba Tourism Authority, geeft het grote herstel vanuit Nederland aan dat Nederlanders behoefte hebben aan een verzorgde en veilige vakantie op een rustgevende, paradijselijke bestemming. “Wij zijn buitengewoon trots dat wij het jaar met zo’n hoog percentage bezoekers uit Nederland kunnen afsluiten. Dit resultaat hebben wij mede door de niet aflatende steun en toewijding van onze partners, zoals de touroperators, reisagenten en de vakpers, behaald. Ik wil hen dan ook in het bijzonder bedanken voor hun inzet.”

Inreisbeperkingen versoepeld
Inmiddels is het ook mogelijk om Aruba in te reizen met enkel een negatieve antigeentest op zak. Nederland wordt nog steeds als hoogrisicoland gezien, maar vanaf heden zal een antigeentest niet ouder dan 24 uur ook worden geaccepteerd voor vertrek naar Aruba. Het negatieve testresultaat zal vervolgens moeten worden toegevoegd aan de ED-card (Embarkation/Disembarkation card). Omdat het resultaat van een antigeentest sneller bekend is, heeft de reiziger hier dus meer tijd voor.