5 maart 2024
Thumbnail voor Australisch onderzoek: Qatar de beste, KLM verdienstelijk vijftiende

Australisch onderzoek: Qatar de beste, KLM verdienstelijk vijftiende

PERTH - Na een jaar waarin intercontinentaal vliegen op z’n zachtst gezegd uitdagend was, verkiest de Australische website airlineratings.com Qatar Airways tot ’s werelds beste luchtvaartmaatschappij.


Qatar verdiende de eerste plaats, volgens de onderzoekers,  vanwege de vernieuwende cabine, de passagiersservice en omdat ze gedurende de pandemie zoveel is blijven vliegen.

In de top tien staan vervolgens Air New Zealand (vanwege de constante innovaties), Singapore Airlines (vanwege de in-flightproducten en de First Class), Qantas (veiligheid), Emirates (de vernieuwende Premium Economy Class), Cathay Pacific (onder meer vanwege de Business Class), Virgin Atlantic (cabine-innovaties), United Airlines (vlootvernieuwing), EVA Air (cabine) en British Airways (service).

KLM
De top twintig wordt gecompleteerd door Lufthansa, ANA, Finnair, Japan Air Lines, KLM, Hawaiian Airlines, Alaska Airlines, Virgin Australia, Delta Air Lines en Etihad Airways.

Om in de top twintig te kunnen komen, moeten airlines een veiligheidsrating van zeven sterren hebben en een "leidende innovator" zijn op het gebied van passagierscomfort.

De hoofdredacteur van airlineratings.com, Geoffrey Thomas, zegt: “We concentreren ons op leiderschap en airlines die innoveren om echt een verschil te maken voor de passagier.”