23 juli 2024
Thumbnail voor Baja Bikes blikt terug op het afgelopen jaar: ‘Wat gebeurt hier?’

Baja Bikes blikt terug op het afgelopen jaar: ‘Wat gebeurt hier?’

SCHIPHOL - CEO en mede-eigenaar van Baja Bikes, Rigtmar Brandenburg, heeft in de loop der jaren allerlei aspecten van het ondernemen voorbij zien komen. Van falen tot doorzetten, tegenslagen en meevallers. Maar de zeer strenge lockdown in zijn woonplaats Barcelona was als een slechte film. ”Ik dacht: wat gebeurt hier?”


Vorige jaar bestond het succesvolle Baja Bikes 15 jaar. Samen met Eric Castien, die toen nog fietstours in Barcelona organiseerde, besloot Rigtmar in 2005 volledig voor Baja Bikes te gaan. Vanaf dat moment nam het bedrijf een vlucht. “We vlogen naar Rome om daar met eigen geld fietstours te organiseren, daarna naar Londen en vervolgens naar New York op zoek naar partners. Die werden al snel gevonden. We gingen voor kwaliteit en service en merkten al snel dat die formule werkt”, vertelt Rigtmar.

Toen vorig jaar productmanager Amanda van Baja Bikes met Rigtmar contact opnam om te melden dat er sprake was van een lockdown in Italië, reageerde hij als volgt; ‘Wat is dat, een lockdown?’ “Ik had geen idee. Waar ging dit over? Binnen no-time werden er meer dan 25.000 boekingen wereldwijd in een sneltreinvaart geannuleerd. En binnen twee à drie weken werd het volledig stil.”

Tot overmaat van ramp ging Barcelona, waar Rigtmar woont, zelf in een zeer strenge lockdown. “Daar zat ik drie maanden lang opgesloten in huis. Werken in de slaapkamer van mijn zoontje tussen de Lego-steentjes.”

Meer lezen?
Wil je meer weten over hoe Baja Bikes de coronacrisis beleeft en hoe ze het nu toch voor elkaar hebben gekregen dat ze weer in een positieve flow zitten? Lees dan het hele interview met Rigtmar in het nieuwe digitale Reisbizz Magazine.