14 april 2024
Thumbnail voor BBI Travel biedt Noorderlicht Expeditie Cruises vanuit IJmuiden aan met Hurtigruten

BBI Travel biedt Noorderlicht Expeditie Cruises vanuit IJmuiden aan met Hurtigruten

STAVANGER - Met zijn diepe fjorden, ruige gebergten en pittoreske dorpjes is de kustlijn van Noorwegen volgens BBI Travel één van de mooiste ter wereld. "Geen wonder dat een Noorse kustreis met rederij Hurtigruten bij veel mensen hoog op het verlanglijstje staat. Voor geïnteresseerden in deze reizen is er goed nieuws. Van 6 januari tot en met 30 maart 2024 organiseert Hurtigruten namelijk zeven Noorderlicht Expeditie cruises vanuit Nederland." BBI Travel, exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten, vertelt je alles over deze unieke reis.


Voordat we het over de reis hebben, eerst even een stukje geschiedenis. Noorwegen heeft de op één na langste kustlijn ter wereld. Je kunt je voorstellen dat de kleine vissersdorpjes langs de kust vroeger volledig verstoken waren van de rest van Noorwegen. Om ze met elkaar te verbinden werd in 1893 een postbootroute gestart. Deze postboot vertrok vanuit Bergen en voer langs de kleine dorpjes naar het noordelijkste punt van Noorwegen. Vandaag de dag vervoert het schip nog altijd vracht, maar ook passagiers kunnen in comfortabele luxe meevaren om te genieten van de magnifieke Noorse kust.

Wat maakt deze expeditie cruise zo speciaal?
De expeditie cruise duurt 15 dagen en volgt een vergelijkbare route als de standaard Noorse kustreizen. De belevenis zelf is echter uniek. Aan boord bevindt zich een toegewijd expeditieteam van wetenschappers die dagelijks interessante lezingen geven over de natuur en cultuur van Noorwegen. Passagiers kunnen de lezingen volgen in het goed uitgeruste Science Centre van de MS Maud of via een streamingdienst in hun eigen hut. Ook neemt het team de reizigers tijdens een speciale expeditiedag mee om de Noorse natuur van dichtbij te ervaren.

Het schip MS Maud
De MS Maud is vernoemd naar wellicht het bekendste poolschip ter wereld, de Maud van Roald Amundsen. De MS Maud, met 266 hutten en suites, is gebouwd in 2003 en van alle moderne gemakken voorzien. Aan boord bevinden zich drie restaurants waar passagiers kunnen genieten van lekkere gerechten bereid met verse ingrediënten van lokale leveranciers. Voor een drankje kunnen zij neerploffen in de Explorer Lounge & Bar. Op Deck 9 bevindt zich een observatiedeck met een hottub dat een fantastisch uitzicht biedt over de omgeving. Daarnaast heeft de MS Maud een gym en een sauna aan boord. Het kleinschalige schip heeft twaalf verschillende huttypes, variërend van basic tot zeer luxe. Alle hutten hebben een eigen badkamer.

Ben je benieuwd welke plekken je in Noorwegen kan ontdekken met deze cruise en wil je meer weten over wat er bij de cruise zit inbegrepen? Lees dan het volledige artikel over de Noorderlicht Expeditie Cruise in de Scandinavië Special.