11 mei 2024
Thumbnail voor Belize Tourism Board over witte zandstranden, spectaculaire jungles en wuivende koralen

Belize Tourism Board over witte zandstranden, spectaculaire jungles en wuivende koralen

BELMOPAN - Belize is een caleidoscoop van avontuur, cultuur en geschiedenis en volgens het Belize Tourism Board een bestemming die je jaarlijks wilt bezoeken. In de Midden-Amerika Special van Reisbizz Magazine neemt het verkeersbureau je mee naar het land.


Ondanks dat het een klein land is, is Belize buitengewoon rijk met een breed scala aan cultuur en natuur. Het Belize Tourism Board heeft voor de Midden-Amerika Special van Reisbizz Magazine de hoogtepunten van op een rijtje gezet.

Eén van de plekken die Belize Tourism Board aanraadt, is de Great Blue Hole. “Dit is waarschijnlijk één van de meest bekende plekken in Belize”, laten ze weten. “Voor reizigers die van duiken houden, is het Barrier Reef zeer de moeite waard om te verkennen. In 1996 heeft UNESCO het op de Werelderfgoedlijst geplaatst. En terecht, want dit historische monument is de op één na grootste ter wereld met meer dan 500 vissoorten en andere zeedieren.”

Maar volgens het verkeersbureau is er meer dan alleen snorkelen. Zo vertellen ze over het noorden van Belize. “Dit is de meest bijzondere bestemming met prachtige landschappen. Eindeloze schitterende groene suikerrietvelden en een jungle waar je geweldige Maya-sites in Indiana-Jonesstijl kunt verkennen.”

Wil je meer weten over Belize? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.