6 december 2023
Thumbnail voor Bevestigd: Air France-KLM bestelt 50 Airbus A350’s

Bevestigd: Air France-KLM bestelt 50 Airbus A350’s

"Vandaag markeert een zeer bijzondere dag voor KLM. We hebben met het voorgenomen besluit van de aanschaf van nieuwe vliegtuigen een grote stap genomen richting onze toekomst. We kunnen met de A350’s onze vloot aanzienlijker schoner, stiller en zuiniger maken. Dat is belangrijk, omdat we met elkaar voor de grote opgave staan om verder te verduurzamen. Verder kunnen we onze passagiers richting intercontinentale bestemmingen meer service en comfort bieden" zegt KLM-CEO Marjan Rintel. De exacte verdeling van de toestellen tussen KLM en Air France is nog niet bekend.
Voor Air France-KLM is de A350 bepaald geen onbekend type: Air France vliegt er al jaren mee, en Martinair/KLM Cargo heeft de vrachtversie besteld. In het verleden had KLM ook al passagiers-A350’s in bestelling, maar die orders werden in 2019 met Air France geruild voor meer 787’s. Nu komen ze dan toch.

KLM was traditioneel altijd een 'Boeing-maatschappij', en streefde nog maar enkele jaren geleden naar een widebodyvloot met alleen 787's en 777's, maar met de komst van de A350's en ook ongeveer vijftig toestellen uit de A320neo-familie wordt het nu meer een 'Airbus-maatschappij'.