14 april 2024
Thumbnail voor Binnen Baja Bikes is het niet alleen maar ‘vrijheid-blijheid’

Binnen Baja Bikes is het niet alleen maar ‘vrijheid-blijheid’

BARCELONA - Het leiding geven aan het succesvolle bedrijf Baja Bikes gaat volgens CEO Rigtmar Brandenburg - net als leren fietsen - met vallen en opstaan. “Dat geldt ook zeker voor de ontwikkeling van mij als ondernemer en Baja Bikes als bedrijf. We zijn een ambitieus clubje met stevige groeiambities en zijn typisch Hollandse ondernemers die geloven in het initiatief van het individu en de magie van teamwork.”


Binnen Baja Bikes is het niet alleen maar ‘vrijheid-blijheid’, stelt Rigtmar. “We zijn een ambitieus clubje met stevige groeiambities. Altijd zo geweest. We hebben KPI’s, targets, bonussen en werken bijvoorbeeld met projectmanagementsoftware voor IT en andere afdelingen. We hebben digitale dashboards aan de muur hangen waarop iedereen kan zien hoe we ervoor staan op alle vlakken.”

Welke innovaties hebben jullie de laatste tijd aangebracht?
“We zijn bezig om Baja Bikes-giftcards te lanceren, daar verwachten we veel van. Daarnaast zijn we aan het integreren met belangrijke boekingssoftware voor tour- en rentalbedrijven, waardoor we veel handwerk weghalen. Daarna gaan we de agentenportal beter maken met een overzicht van je eigen boekingen, downloadmogelijkheid van je facturen en het zelf kunnen wijzigen van je boekingen voor reisagenten.”

Hoe verloopt de verkoop via de retail?
“Bijna de hele reiswereld in Nederland verkoopt Baja Bikes. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Vroeger gebeurde dat allemaal via touroperators, maar inmiddels boeken bijna alle partijen direct via ons. Touroperators kiezen steeds meer voor integraties met grote OTA’s of platformen, waardoor je vaak inlevert op kwaliteit en contact. Baja Bikes heeft de beste selectie zelf voor je gedaan en is bereikbaar.

Daarnaast boeken ook vrijwel alle ZRA-organisaties, ketens, eenpitters en de reisbureaus op de hoek Baja Bikes. Ik denk dat men inmiddels weet dat wij de voordelen bieden van 15 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk, maar toch een persoonlijke en betrokken club zijn gebleven. We zijn zeven dagen per week bereikbaar via alle kanalen en dat blijft een onderscheidende factor in de reiswereld.”

Wil je nog meer weten over Baja Bikes? Lees dan het volledige interview met Rigtmar in Reisbizz Magazine.