19 juni 2024
Thumbnail voor Black Friday wordt bij TUI Fair Friday

Black Friday wordt bij TUI Fair Friday

RIJSWIJK - TUI maakt van Black Friday Fair Friday en staat op deze dag van stuntprijzen en kortingen even stil bij de toekomst. Met de gedachte dat we met elkaar zuiniger met de wereld om te gaan en dus ook bewuster moeten reizen, introduceerde TUI afgelopen maart Fair Travel. Vakanties waarbij aandacht wordt besteed aan de omgeving, de lokale bevolking en de energie-impact. Op Fair Friday worden deze vakanties in het zonnetje gezet.


Bij de Fair Travel vakanties wordt er steun geboden aan de lokale gemeenschap en economie, is het verblijf in één van de 800 hotels in het TUI aanbod met een eco-label en wordt er geïnvesteerd in de verduurzaming van mobiliteit. Tijdens het bekende Black Friday verkoopweekend vanaf 26 november worden alleen deze reizen bij TUI met korting aangeboden.

“Wij lanceren Fair Friday omdat wij vinden dat je niet alleen moet praten over wat je wilt bijdragen aan een betere wereld, maar ook iets moet dóen”, meldt Ana Henriques, Manager Brand & Campings. “Zelfs als dat op korte termijn qua verkoop een beetje schuurt; we verkopen tenslotte ook geen vliegreizen meer naar Parijs, alleen nog auto- en treinreizen. Uiteindelijk winnen we er allemaal mee.”

Een geboekte Fair Travel vakantie bij TUI is inclusief een bijdrage van twee euro per persoon, die TUI verdubbelt tot vier euro. Sinds de lancering afgelopen maart, hebben al ruim honderdduizend Nederlanders een Fair Travel reis geboekt. “Een kleine bijdrage per reis, maar met héél véél vakantiegangers wordt dat een aanzienlijk bedrag”, aldus TUI.