23 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire gaat naar risiconiveau 2, meer versoepelingen

Bonaire gaat naar risiconiveau 2, meer versoepelingen

KRALENDIJK - Bonaire gaat opnieuw versoepelen. Het Caribische eiland gaat naar risiconiveau 2. Door het lage aantal besmettingen op Bonaire kunnen nog bestaande maatregelen worden afgeschaald. De maatregelen die horen bij dit risiconiveau gelden voor een periode van vier weken, vanaf 27 mei tot en met donderdag 24 juni.


Sinds gisteren mogen 25 mensen samenkomen in privébijeenkomsten, zoals thuis en op het strand. Restaurants, sportscholen, kerken, sauna’s, casino’s en bioscopen mogen weer op normale capaciteit draaien. Zij moeten rekening houden met anderhalve meter afstand tussen personen en huishoudens.

Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken is niet meer van kracht.

Reizen ABC-eilanden
Een grote verandering is er in de regels rondom het reizen. Vanaf 1 juni mogen volledig gevaccineerden uit Aruba en Curaçao zonder PCR-test naar Bonaire reizen. Omgekeerd is dat nog niet mogelijk, maar daar wordt volgens gezaghebber Edison Rijna nog aan gewerkt.

Om geen PCR-test af te hoeven leggen, moeten reizigers langer dan twee weken geleden de tweede vaccinatie hebben ontvangen.

“Het blijft belangrijk om grote groepen mensen te vermijden en te voorkomen dat je met veel mensen in een ruimte bent waar geen frisse lucht stroomt”, laat Rijna weten. “Vergeet niet dat het virus nog steeds op het eiland is. We moeten het virus niet de kans geven zich te verspreiden. Het advies is nog steeds om thuis te blijven bij klachten en je te laten testen.”

Sport
Voor sportwedstrijden voert Bonaire ook een grote verandering in. Publiek mag weer aanwezig zijn. Er is wel een maximum aan het aantal toeschouwers dat aanwezig mag zijn. Ook mag er geen alcohol worden verkocht of geconsumeerd.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Bonaire.nu