23 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire sterke toename accommodaties in 2022

Bonaire sterke toename accommodaties in 2022

KRALENDIJK - Bonaire zit in een groei en bloei met de ontwikkeling van accommodaties. Tourism Corporation Bonaire (TCB) verwacht een toename van ongeveer 700 kamers aan het einde van 2022. Reisbizz Magazine ging in gesprek met Miles Mercera, CEO bij TCB, over de projectontwikkeling op het eiland.


“We willen gaan voor kwaliteit en niet kwantiteit”, vertelt Mercera. Bonaire is een kleinschalig eiland met ongeveer twintigduizend inwoners. “Wij zouden graag maximaal 60.000 mensen per jaar extra ontvangen in de komende vier tot vijf jaar. Als je dan naar andere eilanden kijkt, ontvangen zij datzelfde aantal in een maand. Voor ons is het dus een hele andere manier van groeien”, aldus Mercera.

700 kamers
Het eiland beschikt op het moment over in totaal 2.182 kamers, maar wil het komende jaar groeien met een toevoeging van ongeveer 700 kamers. “We hebben een paar leuke hotelprojecten die in ontwikkeling staan en die eind van het jaar of per volgend jaar openen”, gaat Mercera verder.

De toename van de kamers is een combinatie van nieuwe projecten en uitbreidingen van al bestaande hotels. “De bijkomende kamers zijn verspreid over vijf properties. Dan praten we bijvoorbeed over Captain Don’s Habitat en Delfins Beach Resort die beide twintig tot dertig nieuwe kamers toevoegen”, vertelt de CEO. “Als wij het hebben over een groot hotel, bedoelen we een hotel met zo’n 180 kamers.”

Magazine
Lees later deze maand in het nieuwe digitale Reisbizz Magazine het hele gesprek met Mercera over de ontwikkelingen op Bonaire en alles wat het eiland zo bijzonder maakt.

Wil jij meteen op de hoogte zijn zodra het digitale Reisbizz magazine uitkomt? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het magazine als eerste in je mailbox.