13 mei 2024
Thumbnail voor Bonaire trekt nieuwe doelgroep welvarende reizigers aan

Bonaire trekt nieuwe doelgroep welvarende reizigers aan

KRALENDIJK - Tourism Corporation Bonaire heeft in samenwerking met data-expert ForwardKeys de laatst verwachte reisgegevens gedeeld voor het aankomende winterseizoen 2022/2023. Uit deze gegevens blijkt dat Bonaire een nieuwe doelgroep premium reizigers aantrekt als gevolg van een nieuwe concurrentiestrategie.


De reisgegevens zijn gebaseerd op basis van de hoeveelheid tickets die naar het eiland zijn geboekt. Het toerisme op het eiland herstelt zich gestaag sinds dat het weer mogelijk is om te reizen na de pandemie. Uit de reisgegevens blijkt dat de vooruitzichten voor Bonaire stabiel zijn als het gaat om vluchten. Deze hebben een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 80 procent voor het vierde kwartaal van 2022.

Groei in premium vliegtickets
Bonaire maakt een groei door in de categorie premium reizigers, gebaseerd op de toename van het aantal vliegtickets met een premium klasse zitplaats. De reizigers hebben een gevarieerde mix aan afkomsten (Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika) en hebben verschillende reisdoelen.

De premium vliegtickets naar het Caribisch gebied zijn in het derde kwartaal gestegen met 27 procent ten opzichte van de situatie voor de pandemie. In het bijzonder blijkt er volgens de gegevens een stijging te zijn bij de premium vliegtickets naar Bonaire ten opzichte van 2019, met een stijging van 110 procent.

Resultaat van herstelplan
"Dit is een exact resultaat van ons herstelplan voor toerisme en onze strategie om de welvarende reiziger die op zoek is naar een milieubewuste vakantie ervaring te bereiken. Toerisme speelt een belangrijke rol in ons economisch herstel en deze data resultaten en bevindingen zijn onze leidraad bij het maken van de plannen", zegt Miles Mercera, CEO van de Tourism Corporation of Bonaire.