7 september 2024
Thumbnail voor Bonaire verwelkomt bijna 40.000 bezoekers afgelopen maanden

Bonaire verwelkomt bijna 40.000 bezoekers afgelopen maanden

KRALENDIJK - Tijdens de driemaandelijkse persconferentie van Tourism Corporation Bonaire (TCB) maakte het toeristenbureau bekend dat Bonaire in september, oktober en november bijna 40.000 bezoekers verwelkomde. Een groot deel daarvan (51 procent) is afkomstig uit Nederland en 23 procent uit de Verenigde Staten. Het aantal bezoekers per vliegtuig steeg met tien procent t.o.v. pre-coronajaar 2019.


Als onderdeel van het toeristische herstelplan wordt elke drie maanden een persconferentie gehouden door de TCB. Het doel is om samenwerking te bevorderen en de lokale gemeenschap te informeren over de ontwikkelingen binnen de toeristische sector.

Maarten van der Scheer, CEO van BIA (Bonaire International Airport), liet tijdens de persconferentie zien dat Flamingo Airport de afgelopen maanden sterke passagiersaantallen bleef zien. De luchthaven investeert in haar mensen en versterkt het luchthavenpersoneel. De luchthaven is voorbereid op het komende hoogseizoen door twee extra incheckbalies en verbeteringen in de terminal. Samen met het Openbaar Lichaam Bonaire en de overheid rondt BIA een overeenkomst af over de verbetering, uitbreiding en duurzaamheid van de luchthaven.