27 mei 2024
Thumbnail voor Booking.com: Nederlanders gaan liever op vakantie dan dat ze ware liefde vinden

Booking.com: Nederlanders gaan liever op vakantie dan dat ze ware liefde vinden

AMSTERDAM – Hoewel de coronacrisis nog niet achter ons ligt, toont onderzoek van Booking.com aan dat de drang om de wereld te verkennen nog net zo groot is als vóór de crisis. Dankzij vaccins en andere ontwikkelingen zien reizigers na maanden van beperkingen licht aan het einde van de tunnel.


In een nieuw onderzoek publiceert Booking.com inzichten op basis van bevindingen onder ruim 28.000 reizigers in 28 landen om te ontdekken waar reizigers het meest hoopvol over zijn zodra het weer mogelijk is om veilig te reizen.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse reizigers vertrouwen hebben in de coronavaccins. Zes op de tien reizigers zegt meer hoop op reizen in 2021 te hebben door de uitrol van de vaccinatiecampagne. Ook zegt meer dan de helft pas internationaal te gaan reizen als ze gevaccineerd zijn. Onder de 55-plussers is dit zelfs 69 procent. Daarentegen stelt zo’n 31 procent van de Nederlanders dat ze twijfelen of een vaccin het reizen echt veiliger maakt.

Negatieve impact
De Nederlandse reizigers erkennen dat de reisbeperkingen in 2020 een behoorlijke impact hebben gehad op hun welzijn. Vier op de tien meldde een negatieve impact op hun geestelijke gezondheid en ongeveer hetzelfde aantal Nederlanders voelde zich vanwege de reisbeperkingen opgesloten in eigen huis. Veel Nederlanders stellen ook dat reizen nu belangrijker voor hen is dan vóór de pandemie.

De drang om op vakantie te gaan is onder Nederlandse reizigers groot. Drie kwart van de reizigers stellen reizen boven succes op het werk; ze gaan liever op vakantie dan dat ze promotie maken. Ook zegt zeventig procent in 2021 liever op vakantie te gaan dan dat ze hun ware liefde vinden. Een deel van de reizigers zegt de lange tijd thuis te hebben gebruikt om een vakantie in 2021 te plannen en 36 procent heeft vakantiedagen opgespaard om in 2021 langer op vakantie te kunnen.