17 april 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines schaft per direct mondkapjesplicht af in vliegtuig

Brussels Airlines schaft per direct mondkapjesplicht af in vliegtuig

ZAVENTEM - Brussels Airlines schaft de mondkapjesplicht af. Vanaf vandaag, 3 mei, is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen aan boord van het vliegtuig. Volgens de Belgische luchtvaartmaatschappij is dat aangenamer en een terugkeer naar het normale reizen.


De Belgische regering besloot al eerder dat mondkapjes niet meer verplicht zijn in het vliegtuig, alleen nog in het openbaar vervoer en in zorginstellingen, maar Brussels Airlines hield er tot nu toe nog wel aan vast. Bij TUI fly België is het dragen van een kapje al langer niet meer noodzakelijk.

Steeds meer Europese landen schaffen de mondkapjesplicht in vliegtuigen af. De Nederlandse overheid wil die plicht nog niet afschaffen, omdat dit niet zou kunnen vanwege ‘Europese regels’, maar Nederlandse airlines zoals KLM en Transavia zijn grotendeels gestopt met de handhaving.

Voor zowel de Nederlandse als de Belgische luchtvaartmaatschappijen geldt dat er alleen nog een mondkapje gedragen moet worden als het land van bestemming dat expliciet eist. Dan hebben zij namelijk geen andere keuze dan te handhaven.