15 juli 2024
Thumbnail voor Buitenlandse Zaken verscherpt reisadvies Thailand: Van geel naar oranje

Buitenlandse Zaken verscherpt reisadvies Thailand: Van geel naar oranje

BANGKOK - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd het reisadvies voor Thailand vanaf 22 juli te veranderen van geel naar oranje. Door de stijging van de coronacijfers is Thailand een hoog-risicoland en staat de bestemming niet meer op de EU-lijst van veilige landen en gebieden.


“Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is en dus niet voor toeristische reizen”, aldus het ministerie. Een klein deel van Thailand heeft zelfs een rood reisadvies, daar zijn ernstige veiligheidsrisico’s. Het ministerie meldt dat reizigers vanaf 24 juli bij terugkomst uit Thailand een coronabewijs met daarin een vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs moeten laten zien.

Wanneer reizigers voor strikt noodzakelijke reizen naar Thailand af willen reizen, moet er eerst contact worden opgenomen met de ambassade van het Koninkrijk Thailand in Den Haag. Zij laten weten of de reiziger toegelaten wordt of niet. Zonder toelatingsdocument komen reizigers Thailand namelijk niet in.

Bij aankomst in Thailand geldt er een quarantaineplicht van 14 dagen in een speciaal quarantainehotel. Deze kosten zijn voor eigen rekening.