13 mei 2024
Thumbnail voor Burgemeester Sharon Dijksma: Utrecht zonder Vakantiebeurs niet voor te stellen

Burgemeester Sharon Dijksma: Utrecht zonder Vakantiebeurs niet voor te stellen

UTRECHT – De Vakantiebeurs is weer van start gegaan. Na twee coronajaren kunnen vakbezoekers en consumenten zich in de Jaarbeurs weer oriënteren op hun komende reis. Dit jaar staat duurzamer reizen prominent op de agenda. “Dat is belangrijker dan ooit”, aldus burgemeester Sharon Dijksma.


De beurs wordt al meer dan vijftig jaar gehouden. “Utrecht zonder Vakantiebeurs is eigenlijk niet voor te stellen”, aldus Dijksma.

Duurzaam
De politica is blij dat duurzaamheid prominent aandacht krijgt op de beurs, via een zogeheten duurzaamheidsroute. Saillant detail: de gemeente Utrecht verbiedt vanaf februari als één van de eerste plaatsen in ons land reclame voor vliegreizen in de publieke ruimte.

Eindelijk weer live
Jeroen van Hooff, CEO van de Jaarbeurs, is blij dat er eindelijk weer een échte Vakantiebeurs mogelijk is. “Er gaat niets boven de kracht van ‘live’ ontmoetingen.

Onder de 850 exposanten bevinden zich 100 landen. Verder zijn er onder andere airlines, airports, cruisemaatschappijen en autoverhuurders te zien. Consumenten die op zoek zijn naar persoonlijke reisadvies kunnen er op een speciale ZRA-vloer terecht.

Dijksma en Van Hooff verrichtten samen de openingshandeling. Minister Wopke Hoekstra, die oorspronkelijk ook aanwezig zou zijn, moest verstek laten gaan. Hij laat op zijn Twitter weten dat hij vandaag start met een bezoek aan Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.