14 juli 2024
Thumbnail voor Buro Scanbrit komende zomer met Transavia naar Noord-IJsland: ‘Het eiland van vuur en ijs is HOT!’

Buro Scanbrit komende zomer met Transavia naar Noord-IJsland: ‘Het eiland van vuur en ijs is HOT!’

AKUREYRI - Deze zomer is Buro Scanbrit gestart met vluchten van Transavia naar Akureyri in Noord-IJsland. Omdat dit zo succesvol is, gaan ze hier de komende winter mee door. Buro Scanbrit vertelt aan Reisbizz waarom Noord-IJsland een must is.


Volgends de reisorganisatie is IJsland een ongekende ervaring.  “Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. Er zijn diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien.”

Excursies
Vanaf Akureyri ontdek je het verdere noorden van het land.  “Dit is de ideale locatie om een actieve rondreis te beginnen. Maak een gletsjerwandeling naar het Vatnajökull Nationaal Park, wandel naar het Fjallsárlón gletsjermeer of maak een dagtocht naar het unieke geothermische wonderland van Landmannalaugar”, aldus Buro Scanbrit

Zuid-IJsland
Het zuiden van IJsland mag volgens de reisorganisatie niet ontbreken. “Natuurlijk wordt er ook nog steeds gevlogen naar Keflavik, met Icelandair, om het zuiden van IJsland te ontdekken. Er is een ruime keuze uit activiteiten waarbij je meer van dit prachtige en bijzondere land ontdekt. Het is zeker een bestemming om aan je bucketlist toe te voegen, IJsland is hot.”

Nog meer lezen over Noord-IJsland? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe IJsland Special van Reisbizz Magazine.