20 juni 2024
Thumbnail voor Byoux Goedhart: Mijn burn-out is achteraf mijn grootste geschenk geweest

Byoux Goedhart: Mijn burn-out is achteraf mijn grootste geschenk geweest

De van oorsprong Eindhovense Byoux Goedhart leidt haar leven sinds 2,5 jaar in Spanje. Op jonge leeftijd fantaseerde ze over hoe ze de wereld zou ontdekken. Nu runt Byoux haar bedrijf, By Byoux, vanuit Valencia. Reisbizz Magazine gaat in gesprek over haar leven daar. “Geloof me, ik lig echt niet de hele week op het strand.”

Na een moeilijke periode realiseerde Byoux zich extra goed dat het leven te kort is om er niet optimaal van te genieten. “Een burn-out zorgde ervoor dat ik echt even aan de rem moest trekken. De beste vriend die je kunt hebben in zulke lastige tijden, is je eigen gevoel. Op een dag pakte ik de auto en ben ik met mijn beste vriend naar Valencia gereden. Mijn ouders wonen op korte afstand van de stad en doordat ik er al jaren kwam, had ik daar wat vrienden. Het voelde gelijk goed. Zo goed, dat we zes weken bleven.”

Zien jouw dagen er anders uit dan voorheen in Nederland?
“Zeker. Mijn leven is hier zoveel meer in balans. Mijn burn-out is achteraf mijn grootste geschenk geweest; hierdoor ben ik meer gaan nadenken over hoe mijn leven eruit zag en hoe het eruit zou moeten zien om zakelijk en privé te kunnen vlammen. Hier start ik mijn dag in de sportschool, goed voor mijn mindset. Mijn fysiek en mentaal staan op 1, daarna komt pas werk. Geleerd door het Spaanse leven. Het werk plan ik zoveel mogelijk in de ochtenden, waardoor ik in de middagen kan genieten van de zon, stad en wat het leven me brengt. ‘s Avonds duik ik dan weer een paar uur achter de laptop.”

Eigenlijk alleen maar positiviteit dus. Natuurlijk krijgt Byoux ook wel eens sneren vanuit Nederland. Die laat ze lekker van zich afglijden. Opmerkingen als ‘hoe is het vakantieganger?’ en ‘werk jij nog wel eens, ik zie je alleen maar in de sportschool’ doen haar niets meer. “Geloof me, ik lig echt niet de hele week op het strand, ik ben alleen anders gaan werken”, aldus Byoux.

Lees het hele interview met Byoux in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.