14 juni 2024
Thumbnail voor Caribische luchthavens bang voor dure tickets door beperkingen Schiphol

Caribische luchthavens bang voor dure tickets door beperkingen Schiphol

SCHIPHOL - De Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA) is bang dat de voorgenomen beperking in het aantal vliegbewegingen op Schiphol gaat zorgen voor dure tickets richting de Antillen. “Luchtvaartmaatschappijen moeten het aantal vluchten naar het Nederlandse deel van het Caribisch Gebied daardoor mogelijk verlagen. Dat zorgt voor een stijging in de ticketprijzen", vrezen de gezamenlijke luchthavens.


De zorgen rondom de beperkingen hebben vooral betrekking op de economische en sociale effecten die het voorgenomen besluit tot beperking van het aantal bewegingen op Schiphol kunnen hebben op de Antillen.

De DCCA - een coöperatie van de luchthavens op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba - heeft de Nederlandse regering dringend verzocht ervoor te zorgen dat de capaciteit tussen Nederland en de Antillen niet wordt verminderd als gevolg van de voorgenomen beperkingen.

Zowel het Nederlandse kabinet als Schiphol zelf hebben plannen om het aantal vliegbewegingen op de luchthaven terug te brengen van 500.000 naar 440.000 per jaar. Daardoor moeten er frequenties of zelfs hele routes worden geschrapt, zo is de verwachting.