23 mei 2024
Thumbnail voor Carmen Riu, algemeen directeur RIU Hotels & Resorts, kondigt pensioen aan

Carmen Riu, algemeen directeur RIU Hotels & Resorts, kondigt pensioen aan

Carmen Riu, de huidige algemeen directeur van RIU Hotels & Resorts, heeft besloten om vóór de zomer dit jaar met pensioen te gaan en haar uitvoerende en vertegenwoordigingsfuncties neer te leggen. Carmen Riu deelt haar rol met broer Luis Riu, die de functie van algemeen directeur zal blijven bekleden en deze vanaf nu alleen zal uitoefenen.

Carmen Riu begon haar professionele carrière bij RIU in 1977 als manager van hotel Riu Bali in Playa de Palma. In 1978 nam ze het management van Personeelszaken op zich, een verantwoordelijkheid die ze in 1981 uitbreidde met het management van Administratie en Financiën. In 1998, na de dood van haar vader Luis Riu Bertrán, werd ze samen met haar broer Luis Riu Güell benoemd tot algemeen directeur.

Carmen Riu nadert haar 70e verjaardag en heeft besloten zich terug te trekken uit de frontlinie van het bedrijf. Haar laatste grote project was de lancering van de Proudly Committed-strategie, waarmee ze het bedrijf heeft willen voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst door duurzaamheid centraal te stellen in alle beslissingen van RIU Hotels & Resorts.

Om het ondernemingsbestuur te versterken, wordt Carmen Riu voorzitter van de Raad van Bestuur van de groep. Alle leden van de vierde generatie van de Riu-familie sluiten zich nu ook aan bij dit orgaan.