24 mei 2024
Thumbnail voor Cathay Pacific voert wederom succesvolle test uit met digitaal reispaspoort

Cathay Pacific voert wederom succesvolle test uit met digitaal reispaspoort

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappijen spelen in op de actualiteit en ontwikkelen hulpmiddelen voor reizigers om zo gemakkelijk mogelijk te reizen. Ook Cathay Pacific levert een bijdrage aan de introductie van digitale gezondheidsplatforms met de CommonPass app.


Deze week heeft de internationale luchtvaartmaatschappij uit Hongkong een test uitgevoerd met de CommomPass app. Met een vlucht van Hongkong naar Los Angeles rondde de maatschappij een test af om het proces goed te keuren en alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Piloten en crew meldden zich vrijwillig aan om met de CommonPass app en een negatieve PCR sneltest een digitaal paspoort te creëren. In dit paspoort staan de naam, reisdocumentnummer en bevestiging van de negatieve testuitslag. Ook wordt in het document geverifieerd dat de test binnen het voorgeschreven tijdsbestek is uitgevoerd.

Op deze manier kunnen passagiers sneller en minder stressvol reizen. “Internationale reizen worden nog steeds erg beperkt vanwege verschillende wereldwijde restricties”, laat Vivian Lo namens Cathay Pacific weten. “Wij geloven dat een digitaal reispaspoort een belangrijke rol speelt bij het vergemakkelijken van de veilige, geleidelijke terugkeer van internationale reizen.”

De uitgevoerde test was een vervolg op een eerdere succesvolle proef in oktober vorig jaar tussen Hongkong en Singapore. Bij beide proeven werkt Cathay Pacific samen met Airport Authority Hong Kong (AAHK), The Commons Project en Prenetics.