20 april 2024
Thumbnail voor Chantal Roskam op stedentrip naar ‘de Rode stad’: Laat je overweldigen door Marrakech

Chantal Roskam op stedentrip naar ‘de Rode stad’: Laat je overweldigen door Marrakech

MARRAKECH - Een stad gevuld met de mooiste riads, botanische tuinen, schitterende paleizen en eindeloze souks: Marrakech heeft het allemaal. Travel Counsellor Chantal Roskam maakte onlangs een stedentrip naar de Marokkaanse stad en vertelt in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine over haar reis. “Laat je overweldigen door haar schoonheid, maar probeer scherp te blijven. Deze bijzondere bestemming kent ook een ander gezicht.”


Laten we beginnen met het feit dat Marokko een ontzettend gastvrij land is. Dit merk je vrijwel meteen wanneer je te gast bent bij een Riad. Hier staan ze bij binnenkomst met open armen op je te wachten met een heerlijke pot verse muntthee en andere lekkernijen. Een Riad is een traditionele Marokkaanse woning, gelegen in de oude Medina van de stad. Deze woningen zijn meestal gebouwd rondom een prachtige binnentuin. Met zwembad of dompelbad, zodat je heerlijk de verkoeling en rust op kunt zoeken. Een kleine greep uit persoonlijke favorieten zijn Riad Selouane, Riad BE en Riad Yasmine.

Verdwalen in de Medina
Marrakech bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude stadsdeel, de Medina, wordt omringd door een stadsmuur. Deze is zo’n 19 kilometer lang en behoort tot één van de meest indrukwekkende stadsmuren van Marokko. De muur is gemaakt van rode leem, waardoor Marrakech ook wel de bijnaam ‘de Rode stad’ gekregen heeft. De Medina bestaat uit een doolhof van smalle straatjes met in het midden het hart van de stad: het Jemaa El Fna plein. Een groot plein dat ’s avonds pas écht tot leven komt. Van marktkraampjes en eettentjes tot slangenbezweerders en muzikanten, je kunt hier werkelijk alles tegenkomen.

Rondom Jemaa El Fna vind je diverse traditionele Arabische markten. Deze ‘Souks’ zijn gevuld met honderden winkeltjes waar je alles kunt kopen, van kruiden en specerijen tot keramiek en tapijten. Een overweldigende mix van geuren, kleuren, geluiden en roepende verkopers die jou maar al te graag hun winkel in willen krijgen. Hier is het dus echt belangrijk dat jij je hoofd koel houdt en goed oppast dat je niet teveel betaalt. Of ineens in een verstopt zijstraatje in de winkel staat van de broer van de neef van de verkoper die jou als eerste aansprak. Want zo snel gaat dat.

Lees meer over Marrakech in het hele reisverslag van Chantal.