14 juli 2024
Thumbnail voor Chantal van der Meer: In de reiswereld werken maakt mij blij en geeft me energie

Chantal van der Meer: In de reiswereld werken maakt mij blij en geeft me energie

RIJSWIJK - Na een aantal maanden buiten de branche te werken, merkte Chantal van der Meer dat haar hart toch echt bij de reisbranche ligt. Sinds een jaar is Chantal weer terug in de industrie en per 1 januari 2023 als Teamleader Sales Coördinatie bij TUI. In de rubriek SalesTalk van het eerste Reisbizz Magazine van dit jaar vertelt Chantal over haar carrière in haar geliefde branche en haar eerste jaar bij TUI.


Chantal is begin dit jaar gestart als Teamleader Sales Coördinatie bij TUI, waarvoor ze eerst een jaar werkte als Sales Coördinator Retailpartners bij de touroperator. Haar huidige team bestaat uit een salesmanager, vijf salescoördinatoren en nu een teamleider. In haar werkzaamheden houdt ze zich onder andere bezig met de aansturing en begeleiding van deze salescoördinatoren. Hierbij moeten we denken aan het ondersteuning bieden aan reisagenten en het organiseren van studiereizen, evenementen en webinars.

Haar huidige functie bij TUI is zeker niet de eerste functie binnen de reisindustrie. Chantal is als schoolverlater direct in de reisbranche gaan werken: “Ik ben begonnen op Schiphol bij een afhandelaar in tickets voor zakenreizigers en daarna doorgestroomd naar diverse reisbureaus. Tot ik in 2013 bij Sunny Cars aan de slag ging waar ik acht jaar heb gewerkt. Ik heb daar diverse functies gehad, van reserveringsmedewerker tot District Sales Manager.”

Toch besloot Chantal een uitstapje buiten de reisindustrie te maken. Tijdens de coronapandemie besloot ze aan de slag te gaan bij Natural Spices. “Ik denk dat we tijdens de pandemie allemaal wel een moment hebben gekend dat we om ons heen gingen kijken. En wanneer mijn nieuwsgierigheid eenmaal gewekt is, dan ga ik er ook iets mee doen.” Toch leidde deze keuze niet tot wat ze gehoopt had. Chantal heeft echter geen spijt van haar keuze: “Het bracht me meer zelfkennis en nu weet ik zeker dat mijn hart bij de reisbranche ligt. In de reiswereld werken maakt mij blij en geeft me energie.”

Wil je meer weten over Chantals werkzaamheden bij TUI en haar tips voor de reisagent? Lees dan de hele SalesTalk in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.