18 mei 2024
Thumbnail voor Chinees ‘ijsberenhotel’ opent met veel boekingen en kritiek

Chinees ‘ijsberenhotel’ opent met veel boekingen en kritiek

SHANGHAI - Wakker worden, je gordijnen opendoen en kijken op een ijsberenverblijf is niet een alledaags fenomeen. In China is het mogelijk in het ‘ijsberenhotel’.


In de Chinese provincie Heilongjiang, in het uiterste noordoosten van China, is een hotel geopend dat zich het eerste ijsberenhotel ter wereld noemt, meldt persbureau Reuters. Met midden in het hotel een verblijf voor levende ijsberen. Het ‘Polar Bear Hotel’, dat deel uitmaakt van het themapark ‘Harbin Polarland’ in de hoofdstad Harbin, opende vrijdag zijn deuren met de belofte dat de ijsberen dag en nacht te zien zijn vanuit alle 21 gastenkamers. Het hotel is tijdens de proefperiode helemaal volgeboekt.

Wel krijgt het hotel kritiek over zich heen. "IJsberen horen thuis op de Noordpool, niet in dierentuinen of glazen dozen in aquaria - en zeker niet in hotels," vertelde Jason Baker namens dierenrechtenorganisatie PETA aan Reuters. "IJsberen zijn tot achttien uur per dag actief in de natuur, waar ze genieten van een echt leven”, sluit hij af.