24 oktober 2024
Thumbnail voor Christi van de Veen: Dat het in Scandinavië altijd nat en koud is, gaat zeker niet op

Christi van de Veen: Dat het in Scandinavië altijd nat en koud is, gaat zeker niet op

Christi van de Veen van Buro Scanbrit is onlangs met drie reisagenten op studiereis geweest naar Finland en Noorwegen, met een bezoek aan de Noordkaap. Christi vertelt aan Reisbizz Magazine over deze studiereis naar een bekende winterbestemming, maar dan in de zomer.

Christi ging op studiereis met Annette Ransz en Angelique Simonis van de Travelcompany, en Dianne Hoffer van de Travelclub. De studiereis vertrok vanuit Rotterdam naar Rovaniemi, vertelt Christi. “Met onze eigen rechtstreekse Buro Scanbrit-charter. In Finland aangekomen stond onze huurauto klaar en zijn we gaan rijden. Wát een prachtige vergezichten over hele rustige meren zie je meteen: die rust en die ruimte. Fantastisch. Uiteraard hebben we een aantal van onze accommodaties bezocht, maar ook vooral de sfeer geproefd van Finland en Noorwegen in de zomer. Waar mensen klagen dat het zo heet is in de zomer in het zuiden van Europa, is het in het Hoge Noorden natuurlijk een veel aangenamere temperatuur. Ook hier schijnt namelijk de zon!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Het ‘Rondje Hoge Noorden’ ging van Rovaniemi naar Kamøyvær om een bezoek te brengen aan het noordelijkste punt van het Europese continent: de Noordkaap. De reis ging door het Fjorden-gebied verder naar Alta. Na het natuurgeweld van Noorwegen ging de reis verder naar het universiteitsstadje Tromso. Vervolgens weer terug naar Finland waar het viertal Levi bezocht, een populaire bestemming in de winter. Als afsluiter ging het gezelschap op bezoek bij de kerstman in Rovaniemi.

Enkele weken na de studiereis vertelt Christi dat er net weer een groep collega’s terug is uit het noorden, die ongeveer dezelfde trip heeft gemaakt. “Zij hadden in Finland 30 graden… Dat het in Scandinavië altijd koud en nat is, gaat dus zeker niet op.”

Wil je weten welke avonturen de vier dames beleefde tijdens de route? Lees dan het hele studiereisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.