21 mei 2024
Thumbnail voor Claudia Wolswijk op Masters Expo: ‘Reisbranche goed vertegenwoordigd op luxueuze beurs’

Claudia Wolswijk op Masters Expo: ‘Reisbranche goed vertegenwoordigd op luxueuze beurs’

Vrijdag ging Claudia Wolswijk voor Reisbizz op pad naar de Masters Expo beurs in Amsterdam. De reisbranche is er dit jaar goed vertegenwoordigd, Avila en Regent Seven Seas zijn kind aan huis, maar ook Tui en Corendon mengden soepeltjes met alle luxury brands “Als het luxeniveau van wat je hier ziet de standaard is, zou je als ZRA zelfs een butler voor de bagage van de klant kunnen bijboeken,” aldus Claudia.

Wat een lust voor het oog deze beurs, er is heel wat binnen de muren van de RAI getild. Denk aan een waanzinnig jacht van Mulder Shipyard, sieraden van Gassan en natuurlijk veel, heel veel Möet & Chandon. Dat deed Claudia gelijk herinneren aan de cruise met Explora Journeys afgelopen zomer. Op naar de stand waar Daniel Kruithof (Sales) en Suzanne Kochen (VP Noord-Europa en Midden Oosten) haar ontvingen met een glaasje - je raadt het al - Moët. De rederij timmert hard aan de weg, in augustus volgend jaar gaat het 2e schip al in de vaart.

Het was niet de enige rederij waar de bezoekers geïnteresseerd langsgingen om van alles te vragen over het product cruisen. Zo ook de stand van Regent Seven Seas. Marcel von Rotz (Senior Sales Manager): “Ik verbaas me nog steeds over de vooroordelen die mensen hebben over cruisen.” Gelukkig hebben hij en zijn collega de komende dagen de tijd en de ruimte de bezoekers alles te vertellen over hun prachtige high-end product dat zo goed past bij de doelgroep van deze beurs.

Op naar Avila reizen waar Tim van der Wel helaas nog in het vliegtuig zat vanuit Peru (Studiereis red.) Zijn collega’s vertellen vol trots over de bijzondere samenwerkingen en over het project in Venezuela met de Avila Foundation.  Het lukt het team dus zeker goed om het ‘Beyond Dreams-gevoel’ dat ze bij Avila Reizen hebben over te dragen op anderen. "Geen zorgen dus Tim: je kunt met een gerust hart bijkomen van je jetlag", laat Claudia weten.

Bij Corendon was de sfeer gerust bruisend te noemen. Atilay geniet van beurzen als deze, vol oude bekenden maar ook BN’ers. Naast Rico Verhoeven hoorde Claudia hem vol vuur praten over het nieuwe 5-sterren hotel The Rif op Curaçao dat bijna open gaat. Dick Gussen, Brand & Marketing Manager gaat zich in de toekomst nog meer focussen op de retail want daar liggen kansen voor Corendon. De commissie-afspraken zijn sinds kort ‘beter dan voorheen’ en met de Premium Collection als product dat nog steeds uitgebreid wordt is dit natuurlijk ‘serieus interessant en gunstig voor de ZRA’.  

Peter Efde, Retailmanager Operational bij Tui showde met trots de enórme stand die ze hebben op deze luxury beurs. Dat moet ook wel, want in zijn kielzog staan maar liefst 10 collega's van TUI Retail, klaar om de komende dagen heel wat boekingen te maken.