21 mei 2024
Thumbnail voor CNV Vakmensen: Perspectief voor werknemers in reiswereld is ronduit beroerd

CNV Vakmensen: Perspectief voor werknemers in reiswereld is ronduit beroerd

UTRECHT - Het nieuws over het faillissement van d-reizen komt hard aan in de reiswereld. Volgens onderhandelaar Loes Drechler van CNV Vakmensen was het een kwestie van tijd. “De gevolgen van de coronacrisis konden natuurlijk niet uitblijven. Maar dit was een hele slechte dag voor iedereen die in de reisbranche werkt.”


Volgens CNV Vakmensen bood de reisbranche in 2019 werk aan zo’n 23.000 mensen. “Veel tijdelijke contracten zijn inmiddels al gestopt en ook voor werknemers in vaste dienst zijn de perspectieven ronduit beroerd”, gaat Drechler verder. “Het faillissement van d-reizen zal niet het laatste zijn vrees ik.”

Met een hoofdkantoor in Hoofddorp, een contactcenter in Breda en 285 reisbureaus verspreid over het land, hoopt de vakbond op een doorstart voor d-reizen. “Gezien de moeilijke omstandigheden wordt het spannend of dat inderdaad gaat lukken en hoeveel banen daarbij behouden blijven”, vertelt Drechler. “We hopen natuurlijk zo veel mogelijk en houden hierover komende tijd contact met de curator.”

CNV Vakmensen organiseert voor werknemers van d-reizen allerlei digitale informatiesessies. “Leden die ik heb gesproken zijn er flink beduusd van en ze zitten met veel vragen”, laat Drechler weten. “Over hoe het nu verder gaat en wat ze het beste kunnen doen. We proberen daar als vakbond zo goed mogelijk antwoord op te geven.”