15 juni 2024
Thumbnail voor Coby van Dongen ontvangt zilveren ereteken van Republiek Oostenrijk

Coby van Dongen ontvangt zilveren ereteken van Republiek Oostenrijk

Coby van Dongen heeft donderdag een belangrijke onderscheiding gekregen van de Republiek Oostenrijk. Voor de uitreiking van het zilveren Ereteken was een speciale delegatie vanuit Oostenrijk overgekomen.

In Den Haag mocht Coby het ereteken in ontvangst nemen van CEO Österreich Werbung: Astrid Steharnig-Staudinger, staatssecretaris Susanne Kraus-Winkler (verantwoordelijk voor toerisme) en minister voor economie en werkgelegenheid Martin Kocher. Zij werden vergezeld door een tiental vooraanstaande Oostenrijkse (hotel)ondernemers en directieleden van toeristenlocaties als kasteel Schönbrunn en Swarovski Kritallwerken.

Het overhandigen van deze bijzondere onderscheiding ging gepaard met een indrukwekkende toelichting over de reden van deze toekenning. “Coby heeft zich namens de Jong Intra Vakanties alle jaren zeer verdienstelijk gemaakt voor het toerisme vanuit Nederland naar Oostenrijk. Hetgeen heeft geresulteerd in zeer vele Nederlandse toeristen naar Oostenrijk, naar alle 9 Bundesländer”, zo laat De Jong Intra weten.

Coby heeft bijna 47 jaar bij de Jong Intra Vakanties gewerkt, startend als jongste bediende en eindigend als commercieel directeur. In mei 2023 legde zij haar functie neer. “Binnen de Jong Intra Vakanties heeft Coby Oostenrijk altijd een warm hart toegedragen. Vanaf het begin reisde zij regelmatig naar toe en heeft er door de jaren heen zowel als inkoopster, productmanager en als directielid een groot relatie netwerk opgebouwd.”

Namens de Jong Intra Vakanties woonden een aantal collega’s (betrokken bij het productaanbod Oostenrijk), directie, aandeelhouders en commissaris de officiële plechtigheid bij. Uiteraard werden onder andere mooie herinneringen opgehaald aan de vele inkoopgesprekken, organisatie van (bus)excursiereizen, studiereizen, selecteren van individuele vakanties zowel in de zomer als de winter en de touringcars van de Jong Intra Vakanties in het Oostenrijkse landschap.