20 april 2024
Thumbnail voor Condor met nieuwe Airbus A330-200 als eerste van Düsseldorf naar Mallorca

Condor met nieuwe Airbus A330-200 als eerste van Düsseldorf naar Mallorca

DÜSSELDORF - Condor neemt komend weekend haar eerste Airbus A330-200 in dienst. Het langeafstandsvliegtuig wordt in eerste instantie ingezet op vakantievluchten vanaf Düsseldorf Airport naar Mallorca. In totaal ontvangt Condor vier van deze toestellen voor een periode van twee jaar.


De Duitse luchtvaartmaatschappij kondigde vorig jaar aan haar widebodyvloot te moderniseren. De huidige vloot Boeing 767-300ER’s wordt daarbij vervangen door fabrieksnieuwe Airbus A330-900’s. Ter overbrugging worden vier gebruikte A330-200’s in dienst genomen.

Condor heeft al ervaring met het vliegen met A330-200’s. Enkele jaren geleden, toen Condor nog deel uitmaakte van Thomas Cook, vlogen een aantal toestellen van dit type van de toenmalige Britse zustermaatschappij Thomas Cook Airlines in Duitse dienst. Ook een toestel van Air Transat vloog tijdelijk voor Condor.

De eerste ‘nieuwe’ A330 voor Condor is een twaalf jaar oud exemplaar dat eerder in dienst was van Etihad Airways. Het grotendeels witte toestel wordt geleast van Avolon. Vanaf komende zomer zal de nieuwe aanwinst worden ingezet op langeafstandsvluchten van Condor vanaf thuisbasis Frankfurt.

De A330-200’s die Condor in dienst neemt hebben een tweeklassenconfiguratie met 240 stoelen in Economy Class en 22 in Business Class, die overigens niet volledig plat kunnen. Alle Economy Class-stoelen hebben een monitor en een USB-poort voor het opladen van mobiele apparatuur. Binnenkort zal gratis Wi-Fi inflight entertainment beschikbaar zijn.

Vanaf komende herfst neemt Condor de zestien bestelde A330-900’s in gebruikt. De vlootmodernisering moet medio 2024 zijn voltooid.