14 juli 2024
Thumbnail voor Condor vanaf mei voor het eerst van Frankfurt naar IJsland

Condor vanaf mei voor het eerst van Frankfurt naar IJsland

FRANKFURT - Condor gaat vanaf volgend jaar mei wekelijks vluchten naar IJsland uitvoeren. De Duitse luchtvaartmaatschappij vliegt naar Akureyri in het noorden, en Egilsstaðir in het oosten van IJsland. Het is de eerste keer dat Condor naar IJsland gaat vliegen.


Akureyri en Egilsstaðir zijn populaire locaties om je rondtrip door IJsland te starten. Beide steden liggen aan de ringweg die rond het hele eiland loopt. Akureyri is gelegen aan de oever van een fjord. In de buurt bevinden zich onder andere de Aldeyjarfoss- en Goðafosswatervallen, het Mývatn-meer en een dorpje om walvissen te spotten.

In de buurt van Egilsstaðir kunnen reizigers verschillende kloven, waaronder de Stuðlagil, verkennen. Verder bevindt zich op een half uur rijden één van IJslands hoogste watervallen, de Hengifoss. Ook staat de regio bekend om haar fjorden, natuur en wilde dieren.

De Condor-vluchten naar de twee IJslandse bestemmingen zullen vertrekken vanaf de luchthaven van Frankfurt. Transavia vliegt deze zomerperiode iedere maandag van Rotterdam naar Akureyri.