20 mei 2024
Thumbnail voor Corendon: aantal boekingen meivakantie 20 procent gestegen vergeleken met vorig jaar

Corendon: aantal boekingen meivakantie 20 procent gestegen vergeleken met vorig jaar

Corendon ziet voor de meivakantie een sterke toename in vakantieboekingen. Volgens de touroperator is het aantal boekingen met 20 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Alanya is volgens de touroperator de populairste bestemmingen voor de aanstaande schoolvakantie.

De Turkse badplaats maakt volgens Corendon “een exponentiële groei van het toerisme door, met een ruime verdubbeling van het aantal boekingen vergeleken met vorig jaar.” Na Turkije bestaat de top vijf van Corendon uit Griekenland, Spanje, Curaçao en Egypte.

Volgens Corendon komt de populariteit van Alanya door verschillende factoren. “Ten eerste biedt de bestemming een unieke combinatie van stad en strand. Daarnaast is het prijsniveau van de hotels in Alanya bijzonder aantrekkelijk in vergelijking met andere Turkse bestemmingen. Gemiddeld liggen de prijzen, voor vergelijkbare accommodaties, zo'n 15-20 procent lager dan in Antalya.”

Terug van weggeweest
"Alanya is helemaal terug van weggeweest," verklaart Gunay Uslu, CEO van Corendon. "Met rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Alanya-Gazipasa Airport, maken we het nu nog gemakkelijker voor vakantiegangers om deze bruisende badplaats te ontdekken. Door de korte transfertijd vanaf de luchthaven kunnen reizigers nog langer genieten van hun vakantie in Alanya. Naast ontspanning op het strand en het verkennen van historische bezienswaardigheden, biedt Alanya ook een levendig uitgaansleven, gezellige restaurants en winkels, en tal van mogelijkheden voor excursies naar het schilderachtige achterland om kennis te maken met de rijke geschiedenis en de heerlijke Turkse keuken."