18 april 2024
Thumbnail voor Corendon breidt uit naar Denemarken

Corendon breidt uit naar Denemarken

LIJNDEN - Corendon gaat een eigen touroperator in Denemarken opzetten. Dat bevestigen topmannen Atilay Uslu en Steven van der Heijden tegenover Luchtvaartnieuws Magazine.


"We gaan er begin 2022 een verkoopkantoor openen. Daar ligt een enorm potentieel voor met name ons Turkije-product. We maken gebruik van de vluchten van onze Turkse zusterairline CAI naar Denemarken. Tevens kunnen we citytrips naar Amsterdam verkopen en gaan we feederen naar de Antillen."

Van der Heijden: "We zien mooie kansen in Denemarken en onderzoeken het aanbod voor komend zomerseizoen." Voor 2023 kijkt Corendon al met een schuin oog naar nieuwe markten als het Verenigd Koninkrijk.

"Maar niet teveel tegelijk. Expansie in Europa is nodig om voldoende schaalgrootte te krijgen. In Denemarken zien we klassieke vakantieconcepten, zoals appartementen. Onze scherp geprijsde all-inclusive vakanties zullen zeker aanslaan", aldus Uslu.

De twee Corendon-bazen sluiten niet uit dat er in de niet al te verre toekomst alsnog een bundeling gaat plaatsvinden met gelijkgestemde reisorganisaties in andere landen. Onlangs werd de verkoop aan de Scandinavische durfinvesteerder Triton door de rechter teruggedraaid. De fusie van Corendon en Sunweb is van de baan, volgens van der Heijden omdat Triton door de coronacrisis ineens af wilde van 'de harde 146 miljoen deal'.

"Daarom gaan we nu op eigen kracht door met groei in omliggende landen, ook Duitsland en België. Intussen proberen we weer op de gewenste sterkte te komen. We rekenen op een topjaar in 2022. Dat helpt. Later houden we alle opties open, kopen, verkopen of fuseren met een betrouwbare partner. De reisindustrie in Europa verandert razendsnel. Daar moeten we bovenop zitten."

Lees het volledige interview in het Luchtvaartnieuws magazine dat verschijnt op 16 oktober. Bestel hier direct een exemplaar