17 april 2024
Thumbnail voor Corendon Dutch Airlines start charter naar Rovaniemi in opdracht van Nordic

Corendon Dutch Airlines start charter naar Rovaniemi in opdracht van Nordic

SCHIPHOL - Corendon Dutch Airlines heeft afgelopen zaterdag haar eerste vlucht van Schiphol naar Rovaniemi, in Fins Lapland, uitgevoerd. Dit doet ze in opdracht van touroperator Nordic. De luchtvaartmaatschappij vliegt de route twee keer per week tot 4 maart 2023.


Op woensdag vertrekt vlucht CND335 om 12:00 vanaf Schiphol en landt het tweeënhalf uur later in Rovaniemi, wat bijna op de poolcirkel ligt. De zaterdagvlucht (CND665) vertrekt om 15:30 vanaf Schiphol.

Naast Rovaniemi, vliegt Corendon ook één keer per week, op zaterdag, naar Kittilä. Deze Finse gemeente is nog noordelijker gelegen dan Rovaniemi.

Corendon is met deze route de derde Nederlandse luchtvaartmaatschappijen die naar Rovaniemi vliegt. Ook Transavia en KLM vliegen naar deze noordelijke bestemming. KLM doet dat deze winter voor het eerst, terwijl Transavia deze route wederom uitvoert in samenwerking met Voigt Travel.

Kittilä wordt ook gevlogen door Transavia en TUI Fly.

Over Rovaniemi en Kittilä
Rovaniemi is een belangrijke toegangspoort tot Lapland. Ten noorden van de stad bevindt zich uitgestrekte en ruige natuur. Reizigers kunnen hier bijvoorbeeld een ritje op de sneeuwscooter maken of op huskysafari gaan. Daarnaast kan de Kerstman bezocht worden: hij woont in het Santa Park.

Veel van deze activiteiten kan je ook in Kittilä uitvoeren. Echter staat deze gemeente vooral bekend om haar nabijgelegen skigebieden. Het skigebied van Levi is het populairste van het land en het skigebied van Ylläs is de grootste van Lapland.