26 mei 2024
Thumbnail voor Corendon start komende winter met vluchten naar Bonaire

Corendon start komende winter met vluchten naar Bonaire

Corendon gaat vanaf komend winterseizoen ook op Bonaire vliegen en zo de concurrentie aan met KLM en TUI fly. Vanaf november vliegt de maatschappij twee keer per week van Schiphol naar het eiland, met op de heenweg een stop op Curaçao. Op de vluchten wordt de Airbus A350-900 ingezet. De ticketverkoop start naar verwachting komende week.

Dat heeft Norman Serphos van Corendon bevestigd tegenover mediapartner Curacao.nu. Volgens hem betekent de komst van de lijndienst niet dat de touroperator ook op Bonaire een groot hotel gaat bouwen, zoals op Curaçao. “Op de korte termijn hebben we daar geen plannen voor. We hebben al veel hotels waar we mee samenwerken op het eiland.”

Voor Corendon wordt Bonaire de vierde bestemming waarop ze de - van het Spaanse World2Fly gehuurde - A350-900 gaat inzetten. Momenteel vliegt het toestel alleen tussen Schiphol en Curaçao, en komende zomer gaat de Airbus ook naar Antalya en Hurghada. Aan boord van dit vliegtuig is plaats voor 432 passagiers in Economy Class.

Eerder vandaag werd bekend dat Corendon voor handbagage aan boord geld gaat rekenen, maar dat geldt niet voor vluchten naar de Antillen.