11 mei 2024
Thumbnail voor Corendon start vluchten van Schiphol naar Turkse Gazipasa

Corendon start vluchten van Schiphol naar Turkse Gazipasa

UTRECHT - Corendon Dutch Airlines vliegt komende zomer rechtstreeks van Schiphol naar Gazipasa. Die luchthaven wordt gebruikt om toeristen naar het drie kwartier verderop gelegen Alanya te brengen. Er staan drie vluchten per week in de planning, op dinsdag, donderdag en zondag.


"We merken dat onze klanten ook enthousiast zijn over deze nieuwe vliegroute. In een paar dagen tijd hebben al ruim tweeduizend reizigers hun vakantie naar Alanya geboekt met Gazipasa als luchthaven van aankomst. Wij zijn dan ook de enige luchtvaartmaatschappij die direct vliegt op deze luchthaven. Hiermee verminderen we de transfertijd naar de hotels en resorts in Alanya zodat onze klanten nog langer van hun vakantie kunnen genieten”, aldus Corendon-topman Atilay Uslu.

Alanya ligt aan de Turkse zuidkust en is met honderdduizend inwoners een stuk kleiner dan de andere bekende Turkse badplaats Antalya. Dat neemt niet weg dat Alanya geen populaire vakantiebestemming is. Jaarlijks reizen miljoenen toeristen naar de Turkse badplaats om te genieten van de zon en al de resorts aldaar. Naast de stranden beschikt Alanya ook over een kasteel en grotten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Corendon biedt een kleine 90 verschillende accomodaties in de omgeving van Alanya aan.