25 juni 2024
Thumbnail voor Corendon wil gedupeerde FTI-vakantiegangers ‘helpen’

Corendon wil gedupeerde FTI-vakantiegangers ‘helpen’

Corendon komt met een charmeoffensief door vakantiegangers hulp te bieden die gedupeerd zijn door het faillissement van Duitse reisorganisatie FTI. “Het faillissement heeft potentieel grote gevolgen voor mensen die daar hebben geboekt. Daarom bereiden we ons voor om deze groep alsnog op vakantie te laten gaan”, aldus Corendon.

Gisteren werd bekend dat touroperator FTI in zwaar weer verkeert. Het moederbedrijf FTI Touristik is bij de rechtbank in München een faillissementsprocedure gestart. Welke gevolgen dit precies voor de Nederlandse tak van de reisorganisatie heeft, is nog niet duidelijk. De vakantie van veel Nederlanders en Duitsers dreigt in het water te vallen door het faillissement.

Corendon biedt reizigers die geraakt zijn door het faillissement de mogelijkheid om alsnog op vakantie te gaan. “Het is mogelijk om voor dezelfde prijs op dezelfde data naar hetzelfde hotel te gaan: dezelfde reis voor dezelfde prijs. We stellen ons flexibel op. Mensen kunnen er ook voor kiezen om bijvoorbeeld vanaf Schiphol te vliegen, of een reis naar een andere bestemming te boeken”, laat de reisorganisatie weten.