19 juli 2024
Thumbnail voor Coronamaatregelen op Aruba weer versoepeld

Coronamaatregelen op Aruba weer versoepeld

ORANJESTAD – Het gaat goed met de daling van het aantal besmettingen op Aruba. Het totaal aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is sinds dit weekend onder de honderd gekomen. Vanaf gisteren (10 mei) zijn er versoepelende maatregelen bekendgemaakt.


De avondklok geldt van middernacht tot 4.30 uur in de ochtend. Dit betekent dat horeca en bedrijven verplicht moeten sluiten om 23.00 uur. In de horeca mogen binnen maximaal acht personen aan één tafel, buiten maximaal tien personen. Thuis mogen maximaal dertig personen binnen en buiten maximaal zestig.

Sporten georganiseerd door ASU, COA en IBISA zijn toegestaan. Binnen is geen publiek welkom, buiten maximaal zestig personen. Contactsporten zijn alleen onder de achttien jaar toegestaan.

Bij live muziek optredens mogen maximaal vijf muzikanten op het podium staan en is dansen niet toegestaan. Bij uitvaarten mogen maximaal zestig personen aanwezig zijn en publieke of politieke activiteiten moeten via Bureau Rampen Bestrijding geregeld worden.

Zondag telde Aruba dertien nieuwe besmettingen waarmee de teller op 96 actieve coronabesmettingen kwam te staan.

Dit artikel is afkomstig van mediapartner Aruba.nu